BABY PIANO – CD

Lia_baby_piano_cd_cover
A borítón legkisebb lányunk Lia, 24 órásan…

Nagy szeretettel ajánlom férjem CD-jét, mert 3 “saját gyártású” gyerekünkön edződött, kipróbált és mint egy jó, több-generációs ruha, “gomb róla már le nem szakad” és biztos, hogy működik. 😉 A gyerekeink mindhárman zenélnek és ez itt a büszkélkedés helye…: nagylányom hárfán, fiam gitáron, legkisebb lányom fuvolán játszik.

Átvehető nálunk a stúdióban, személyesen. Ára 3.500.-  Hallgass bele ITT.

Kicsit komolyabban: Tudományos megfigyelések és kutatások sora tanusítja, hogy bizonyos hangok, dallamok, ritmusok, illetve tempók ellazító és megnyugtató hatásúak. Ezeket a dalokat úgy válogattuk, hogy kifejezetten a kisbabás, a szoptatós első hónapokban, illetve minden olyan időszakban legyen hallgatható, amikor mind hangulatilag, mind egészségügyi szempontból a nyugalom meghatározó fontosságú.

A Baby Zongora CD a zeneterápiának arra az alapvető elvére épül, miszerint a percenkénti kb. 60 leütéses tempó (az    egészséges szívverés üteme, melyet a kisbaba a méhen belül 9 hónapon át hallgat) elősegíti, hogy a kisbaba és az édesanya mély, kiegyensúlyozott, ellazult légzés-mintázatot vegyen fel, ami aztán elősegíti a tejtermelését is.

Zeneterápiáról BŐVEBBEN ITT.

Remek ajándék a várandósság idejére és az új családoknak az első hónapok, és a szoptatás időszakára!

A BABY PIANO (mely eredetileg Ten Songs for my Children címen jelent meg) olyan klasszikus altatódalok és csendes hangulatú darabok gondos gyűjteménye, melyek minden idők kedvenc zongoradarabjai közé tartoznak. A CD-t saját 3 gyerekünkön kívül sok JógaBabán “teszteltük” és most nagy örömmel osztjuk meg a nagyobb közönséggel is.

A CD-n hallható dalokat nagy körültekintéssel úgy válogattuk össze, hogy azok ritmusa a természetes, nyugodt és mély légzést stimulálja, ami tudottan elősegíti a baba egészséges növekedését és segít az édesanyának számos teendői közti ellazulásban.

Ez a lemez nem amolyan most divatos, ámde zeneileg nem mindig megfelelő minőségű “baba muzsika”, hanem eredeti klasszikus darabok egyedi válogatása, mert mindketten hiszünk abban, hogy a gyermeki egyszerűség nem egyenlő a sekélyességgel és a minőséget nem lehet elég korán kezdeni. Fontosnak éreztük, hogy saját gyerekeink hallhassanak olyat, amit mi magunk is szívesen hallgatunk.

Ha a téma komolyabban érdekel, ajánlom ezt a néhány korábban megfogalmazott gondolatomat a zeneterápiáról, melyet a szívemből osztok meg veletek ITT.

Olvassátok, és közben hallgassatok részletet a CD-nkről (ITT).

————————————————-

AZ ELÓADÓRÓL:

Tallis Barker Magyarországon élő nemzetközi hírű brit zongoraművész. Koncertezett az Egyesült Államokban, Nagy-Brittanniában és természetesen Magyarországon. Családjával, 3 gyermekével és feleségével, Gáborjáni Rékával több, mint 25 éve élnek és dolgoznak együtt. Zenéi, szerzeményei egy olyan zongoraművész édesapa alkotásai, aki családban élve és egy dúla, független szülésfelkészítő feleséggel “megáldva” felismerte, hogy a zene milyen hatással van a születendő életre és a kisgyermekkori élethelyzetekre. Munkája szeretetből fakadt és abból a meggyőződésből, hogy az örömteli tanulságok másokkal is megoszthatóak… Mélyen hiszi és vallja, hogy a klasszikus zenét nem lehet elég korán kezdeni. Három gazóta már felnőtt gyermeke zenei karrierje is ennek ékes bizonyítéka.
Honlapja: https://tallisbarker.com/

Gáborjáni Réka angol irodalom egyetemi előadói évei után fordult a várandósság és a szülés környéki időszak testi és lelki történései felé. Az elmúlt majd 20 évben több ezer kismama látogatta kismama jóga óráit, és pároknak szóló szülésfelkészítő tanfolyamait. Dúlaként segíti mind a szülés előtti, mind a szülés utáni időszakot élő édesanyákat. Jógaoktatóként a légzés fontosságát, annak a testre és a tudati, illetve érzelmi állapotra való hatását gyakorolja és oktatja nap mint nap.

Ha bármi kérdésed lenne, keress bizalommal

kismama@gaborjanireka.com